ÁLLATKERTI ZENÉS ESTEK -2011 

 

A Bolyki Brothers a cappella koncertjével veszi kezdetét július 6-án a hét koncertből álló Zenés Állatkerti Esték című programsorozat, amely augusztus közepéig minden héten szerdán várja a zenét – és az állatkerti környezetet kedvelőket.

 

Az idei, tízedik évi jubileumi koncertsorozat a tavalyinál eggyel kevesebb koncertből áll, de ennek – mint azt Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője elmondta – nincs köze az Állatkert fővárosi költségvetési támogatása csökkenéséhez, a koncertek ugyanis nagyjából nullszaldósak.

 

Az idei zenés estek visszatérő szereplői a Benkó Dixieland Band és a Hot Jazz Band, akik július 20-án, illetve augusztus 3-án lépnek fel. A koncertek fél kilenckor kezdődnek, de a szórakozni vágyók előtt már 7 órakor megnyílnak az Állatkert kapui, és sétát lehet tenni a pálmaház és a nagy tó környékén.

 

A szervezők az állatkerti környezethez illően könnyedebb, népszerű zenei programot állítottak össze ezúttal is. Újdonságot jelent az egzotikus közegben az indiai klasszikus zenés, táncos est, amelyet július 13-án rendeznek. A Lajkó Félix duó és Dresch Mihály július 27-én szórakoztatja a közönséget, a Budapest Bár pedig augusztus 10-én, az Állatkert 145 évvel ezelőtti megnyitásának jubileumára időzítve lép fel. A koncertsorozatot a Budapest Klezmer Band augusztus 17-i fellépésével zárja.

 

A koncerteket a japán kert, a pálmaház, valamint a nagy tó mellett rendezik meg, - közel a madarakhoz. Hanga Zoltán szerint „a kellemes, állatbarát zene mintha megnyerné az állatok tetszését is. Tavaly történt, hogy az Állatkert területén szabadon mozgó pávák egyike a sorok között sétált végig, mintegy a koncert kezdetére várva. A zenészek sem nehezményezik, ha olykor hápogás vagy csipogás színesíti a műsort, a művészek is élvezik a sajátos atmoszférát.”

Az állatkerti zenélés komoly hagyományokkal rendelkezik. Mint azt Hanga Zoltán elmondta, a világ legrégibb, 1866-ban alapított állatkertjében már az alapítás évei után felléptek zenészek. Az Állatkert saját 60 tagú szimfonikus zenekart is létrehozott 1910-ben, a húszas években induló Magyar Rádió pedig innen sugározta első koncertjét. Ezt az eseményt meg is örökítette az LGT Szól a rádió című számával. A II. világháború után a Filharmónia Vállalat a mai japán kert helyén lévő szabadtéri színpadon szervezett koncerteket, de a Filharmóniának ezt a „területen kívüliségét” az Állatkert a hatvanas években megszűntette. A kilencvenes években keltette újra az Állatkert saját szervezésében a zenei hagyományt, rendszeressé azonban az Állatkerti Zenei Esték 2002-ben váltak.


 

 SAJTÓMEGJELENÉS


Kultúra.hu - Zenés állatkerti esték augusztus közepéig

2010. jún. 30. ... A MÁV Szimfonikus Zenekar Strauss-estjével veszi kezdetét szerdán a nyolc koncertből álló Zenés állatkerti esték című programsorozat, ...

http://kultura.hu/main.php?folderID=910& articleID=303035&ctag=articlelist&iid=1

Zenés Állatkerti Esték 2010, Budapest, Fővárosi Állat,- és ...
Zenés Állatkerti Esték 2010 (Fővárosi Állat,- és Növénykert, Budapest) jegyek vásárlása | TEX.

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/ zenes-allatkerti-estek-2010-budapest- fovarosi-allat-es-novenykert-74860/event.html

Strauss esttel kezdődik a "Zenés állatkerti esték" koncertsorozat ...
2010. jún. 29. ... Idén is megrendezik a "Zenés állatkerti esték" elnevezésű koncertsorozatot. Az első előadást - amelyen a MÁV Szimfonikus Zenekar ad ...

http://kulturport.hu/tart/cikk/f/0/73012/1/kultura /Strauss_esttel_kezdodik_a_Zenes_ allatkerti_estek_koncertsorozat

Zenés Állatkerti Esték 2010 (Budapest) « Koncertek « KONCERT.HU ...
2010. jún. 30. ... Helyszín: Budapest | Fővárosi Állat,- és Növénykert | Előadó: MÁV Szimfonikus Zenekar | Időpont: 2010. június 30. (00:00)

http://www.koncert.hu/koncert/ zenes_allatkerti_estek_2010_2010-06-30

Szerdától nyáresti koncertek az Állatkertben - ZooMánia Hírek
2010. jún. 29. ... Strauss esttel kezdődik a „Zenés állatkerti esték” koncertsorozat Idén is megrendezik a „Zenés állatkerti esték” elnevezésű koncertsorozatot ...

http://zoomania.blog.hu/2010/06/29/ szerdatol_nyaresti_koncertek_az_allatkertben
 

 

 
PREMIERPRESS