ŐSZI SZONÁTA - THÁLIA SZÍNHÁZ MIKROSZÍNPAD - ORLAI PRODUKCIÓ


Ingmar Bergman híres filmjének forgatókönyvéből átdolgozott drámát vitt színpadra az Orlay Produkciós Iroda. Anya és lánya ellentmondásos kapcsolatáról, a szeretetről, gyűlöletről szól ez a négyszereplős kamaradarab, amit a Bergman-művek iránt fogékony nézőknek ajánlunk elsősorban. 

Egyetlen igazság van – vallja a lány, Éva, aki karácsonyra magukhoz hívja anyját, a híres zongoraművészt. Az anya elhanyagolta őt, nagybeteg testvérét pedig intézetbe adta, és nem is tudott arról, hogy a beteg lány ápolását Éva magára vállalta. Ezekkel a bűnökkel szembesíti a lány az anyját. Kaphat-e ezek alól feloldozást a művészi pályafutását mindenekelőtt fontosnak tartó anya, van-e az igazságnak másik oldala? – ezeket a kérdéseket feszegeti a darab, és mérlegelheti a néző is az eltérő morális szempontokat. 

Udvaros Dorottya alakítja a lányait magára hagyó anyát és érzékelteti páratlan hitelességgel azt, ahogyan az önbizalommal teli anya a „szonáta” végére elveszíti lába alól a talajt. Legalább ennyire bonyolult a többszörösen sérült, gyermekét elvesztett lány lelke is; ezt az összetett figurát Radnay Csilla formálja meg nagy átéléssel. A két kulcsszereplő partnere Éva férje (Széll Attila játssza), aki igyekszik elnyerni Éva szerelmét, biztonságot adni neki, és Helena, a sérült testvér, akit Fodor Annamária alakít.

Ebben a bonyolult kapcsolati rendszerben biztos eligazodási pontot nyújthat a nézőknek az anya vallomása arról, hogy „nem tudja mi a szeretet”, hiszen az ő szülei soha nem érintették meg vagy ölelték át őt. A szeretethiány embert nyomorító drámája az Őszi szonáta. 

A darabot március 28-án mutatják be és május végéig öt alkalommal játsszák a Thália Mikroszínpadán. 
--------------------------------------------------------------------------
SZEREPLŐK: 
Charlotte: Udvaros Dorottya
Eva:         Radnay Csilla
Viktor:      Széll Attila
Helena:    Fodor Annamária

ALKOTÓK:
Írta:         Ingmar Bergman
Fordította: Kúnos László
Ingmar Bergam forgatókönyvéből írta és rendezte: Vörös Róbert

Rendező munkatársa: Skraban Judit
Díszlet:                      Zöldi Z. Gergely
Jelmez:                      Szakács Györgyi

Producer:                   Orlai Tibor 
 

 
PREMIERPRESS