BELVÁROSI SZÍNHÁZ: SZABÓ KIMMEL TAMÁS ESTJE


Egy sokoldalú tehetség ragyogó bemutatkozását élvezheti a közönség a Belvárosi Színházban. Szabó Kimmel Tamás most először érezte magát kellőképpen felkészültnek arra, hogy önálló esten mutassa meg magát. Ráadásul részben általa is írt produkcióval, amit Novák Eszter rendező (Szabó Kimmel főiskolai tanára), Závada Péter és Orlai Tibor segített megvalósítani.


A Széttépve c. darab oknyomozás a függőség, az ital, a spangli, az LSD, a kokain és társai, sőt a facebook okozta függőség világában, és arra keresi a választ, mi viszi az embereket  romlásba, az állandó beszívás, a leépülés állapotába. 

A „széttépett” állapotot rendkívül változatos színészi megoldásokkal jeleníti meg Szabó Kimmel Tamás ebben a zenés szembenézésben, amelyben slágereket énekel, Kosztolányi, Rimbaud és Röhrig Géza-verseket idéz, és extázisban táncol. A csúcspont, ahogyan megidézi a magából kikelt Elvis Presley-t... Rajta kívül a The Doors, a Memphis Band, a Beatles,a  Quimbi droghoz köthető számai hangzanak el kiváló élő zenei kísérettel,  Lázár Zsigmond és zenekara előadásában.

Fájdalmak, konfliktusok, elmagányosodás, számtalan ok - ami Szabó Kimmel és munkatársai tapasztalatai, interjúi, igaz történetei alapján – a mélybe ránthatja a fiatalokat. De talán létezik kiút, ha megvan az érzelmi stabilitás, odafigyel és segítséget nyújt a környezet, a család. 

Kosztolányi gyöngyszeme tömören érzékelteti ennek a beleérzésnek a fontosságát:

Csodálkozol a kokainistán,
s nem érted?
Gondolkozzál az okain is tán -
s megérted!

                                           (marton jános)
--------------------------------------------------------

Szabó Kimmel Tamás koncertszínházának bemutatója 
február 22-én van, a további előadások időpontja:
március 8, és 25, valamint április 15.

ALKOTÓK: 
Magyar szöveg: Závada Péter
Zenei vezető: Lázár Zsigmond
Rendező munkatársa: Skrabán Judit
Plakát: Csáfordi László
Rendező: Novák Eszter
Producer: Orlai Tibor

Az előadás egy felvonásos és nagyjából 100 percig tart.
 

 
PREMIERPRESS