BOCS, FÉLREMENT! - ORLAI PRODUKCIÓ


Pergő, ötletes és rendkívül szórakoztató a Belvárosi Színház új Orlai produkciója, a Bocs, félrement! című komédia.
Egy alkalmi szeretőnek szánt, szexuálisan túlfűtött hangú üzenet a feleség email fiókjában landol – ez a kellemetlen fejlemény indítja el az emailek fergeteges zűrzavarát. 

A Billy van Zandt – Jane Milmore szerzőpáros komédiájában öt szereplő öt laptop előtt ülve küldözgeti egymásnak az üzeneteket, néha mobiltelefonjukat is használva. Ilyen egyszerű a színpadi megjelenítése ennek a fordulatos szerelmi bonyodalomnak. 

A naiv, megcsalt feleség (Kovács Patrícia alakítja) segítségére siet on-line a bosszúálló barátnő (Járó Zsuzsa). Az alakoskodó, hazudozó férjet ( Schruff Milánt)  barátja (Mészáros Máté) igyekszik kihúzni a csávából. Nem várt fordulattal zárul végül a sikerdarab.

Az amerikai komédia szerzői még középiskolás korukban egy színjátszó versenyen találkoztak egymással, ezután, még a hetvenes években egy Neil Simon darabban léptek fel együtt, és azóta írják közösen darabjaikat. Ők „a modern komédia mesterei” a New York Times szerint, darabjaikat világszerte talán a legtöbbet játsszák. Több mint húsz színdarabot írtak együtt, közülük az off-Broadway Triad Theater színháza négy és fél éven át folyamatosan játszotta a You’ve Got Hate Mail címen írt komédiát, amelyet számos nyelvre fordítottak le.


A gyakran durva on-line nyelvezet magyar fordítása rendkívül szellemes, színes, mulatságos. A hazai színpadi változatot szinte állandóan nevetve követheti végig a néző, aki olykor találva érezheti magát. Hiszen, bocs, de kinek nem ment még félre az üzije.

A Bocs, félrement vígjátékot az idén öt alkalommal láthatja még a közönség a Belvárosi Színházban. 

                                                        (marton jános)
----------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK:

Richard: Schruff Milán
Stephanie: Kovács Patrícia
Peg: Járó Zsuzsa
George: Mészáros Máté
Wanda: Péter Kata

ALKOTÓK:

Jelmez: Fekete Györgyi
Díszlet: Khell Zsolt
Világítás: Szondi György
Rendező munkatársa: Skrabán Judit

Rendező: Paczolay Béla

Producer: Orlai Tibor

 

 
PREMIERPRESS