BOGÁNYI GERGELY ZONGORAESTJE -MŰPA

Bogányi Gergely, a világ hangversenytermeinek egyik legkedveltebb, legnagyobb érdeklődéssel kísért előadóművésze, ezúttal többféle hangulatot idéző zongoraművel lép a Művészetek Palotájának közönsége elé. A művész a közelmúltban, a  Chopin-maratonon vagy a Liszt hangversenysorozatának előadásával adta bizonyítékát hitvallásának,  hogy - mint egy korábbi nyilatkozatában elmondta- „ abban hisz, hogy a zeneműveknek saját, belső ereje van, és a színpadon ennek közvetítése számít. A közönség mindig megérzi, hogy valaki a zene mondanivalóját óhajtja tolmácsolni, nem pedig a sajátját. A zene az igazság megjelenítése.”

Bogányi ezúttal Schumann: g-moll szonátáját, Brahms Két rapszódiáját, Mendelsohn: Variations sérieuses c. darabját, végül pedig Schumann Kreslerianaját szólaltatja meg a február 4-i , Jakobi Koncert Kft. által rendezett koncerten.
A zongoraest a harmadik rendezvénye az "MVM Koncertek - A Zongora" című koncertsorozatnak, amelyből az idén összesen hatot rendeznek.

Bogányi Gergely számos zenei verseny díjazottja, az 1996-os Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztese, Kelemen Barnabással és Bogányi Tiborral első helyezést ért el az 1999. évi finnországi Kuhmóban rendezett nemzetközi trióversenyen.  Munkásságát Magyarországon egyebek között 2000-ben Liszt-díjjal, 2004-ben Kossuth-díjjal, 2008-ban Junior Prima-díjjal, 2011-ben Prima-díjjal ismerték el.

 

 
PREMIERPRESS