EZ A HELY! - KULKA A BELVÁROSI SZÍNHÁZBAN

November 30-án önálló zenés esttel jelentkezik Kulka János a Belvárosi Színházban az Orlai Produkciós Iroda koncertszervezésében. Az Ez a hely!- címmel rendezendő produkció a bemutató után folyamatosan szerepel majd a Belvárosi Színház műsorán.
A korábbi nagyzenekari Kulka - koncertek kamarazenei változatát élvezheti majd a közönség: Kulka János partnere a billentyűs hangszereken Demkó Gergely lesz, Sipeki Zoltán pedig gitáron kísér.
 
A műsorban helyet kapnak olyan örökzöldek, amelyek nélkül nem képzelhető el egyetlen Kulka János-est sem. Ilyen az Ez a hely című Dés-dal mellett a Jegyszedő című Presser-Dusán szerzemény, de elhangzik majd a Néma szerelem és a Ki férfi és ki nem is. Emellett olyan alkotók műveivel is találkozhat a közönség, mint Leonard Cohen, Sting és Cseh Tamás.

A felsorolt daloktól – mint ahogyan azt Kulka János az új produkciójával kapcsolatban elmondta, „nem tud megszabadulni, pedig ezek már nagyon régiek. Mindig van 6-8 szám, ami biztos nem marad ki a koncertből.”  A dalok kiválogatásakor nemcsak azt szokta nézni, hogy melyik szép, vagy melyiket jó énekelni, hanem keresi, hogy „melyikben van valami több, mondjuk egy különleges történet, amit nem szoktak zenében elmesélni. Olyan dalokat szoktam választani, amiknek látom értelmét elénekelni, vagy jó, ha egy színész énekli, mert többet át tud belőle adni a puszta zenei megvalósításon túl. Az is előfordul, hogy meghallok egy dalt, és addig nem nyugszom, míg le nem fordítjuk, vagy nem írunk hozzá magyar szöveget – ebben főleg Zöldi Gergely szokott segíteni, de ő egyébként is sokat szokott segíteni a szelektálásnál.„
 
Végül az egyszemélyes koncertről szólva – szemben a Básti Juli, Udvaros Dorottya és Cserhalmi György részvételével előadott „négyessel” – elmondta, hogy az egyszemélyes előadáson nagyobb terhek nehezednek rá. „De ha egyedül vagyok színpadon, vagy hangoskönyvet csinálok, vagy koncertezek, mindig megszületik bennem a mesélésnek, az átadásnak és a magam odaadásának semmihez sem fogható jó érzése. Minden koncerten ez születik bennem újjá.”

További információk: http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/ez-a-hely


 

 
PREMIERPRESS