HUMORFESZTIVÁL 2016 - THÁLIA SZÍNHÁZ


 „Az a nap, amely nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő”- olvasható a bölcs idézetek egyikén a Thália Színház előcsarnokában abból az alkalomból, hogy a színház negyedik alkalommal ad helyszínt február 24. és 28. között a humorfesztiválnak. Mint azt Lantos Anikó fesztiváligazgató sajtótájékoztatón elmondta, az idén öt nagyszínpadi előadás és öt stúdiódarab indul a díjak elnyeréséért, és erről a döntést öttagú zsűri hozza majd meg. 


A színházak kezdeményezése alapján állította össze a programot a fesztiváligazgató, aki szerint kiemelt figyelmet szenteltek a fővárosban kissé elhanyagolt vidéki színházi produkcióknak és az egyedi stúdió előadásoknak, többek között a Dumaszínház, a Momentán társulat, a Pinceszínház csak kevesekhez eljutó produkcióinak. A fesztivál műsorát az újabb, az elmúlt évben bemutatott sikerdarabokból állították össze úgy, hogy tükröződjék a humor sokszínűsége; a szatírától, a bohózaton, a vígjátékon, a mozgásszínházon át a stand up előadásig a legváltozatosabbak produkciók - mondta Lantos Anikó.

Györgyi Anna, aki Tasnádi István Finito (Magyar Zombi) című darabjában lép fel, a humorról szólva elmondta, hogy az más műfajokhoz képest nagyon komoly felkészülést igényel. - A darab csak akkor hat, és fakaszt nevetés, ha feszes az előadás, pontosan tudják a színészek a szöveget és érzik jól az ütemet.- A könnyű műfaj tehát meglehetősen nehéz - tette hozzá a fesztiváligazgató, mintegy visszhangozva Karinthy Frigyes híres mondását, aki „a humorban nem ismert tréfát”.

A Thália Színház fesztiválbérlettel és kedvezményes fesztiváljegyekkel várja az érdeklődőket. 
 

RÉSZLETES PROGRAM:

Február 24. 
KEN LUDWIG: Primadonnák - Győri Nemzeti Színház 

Február 25.
NEIL SIMON: Mezítláb a parkban – Kaposvári Csiky Gergely Színház
RÖGVEST - Momentán Társulat

Február 26.
GÁBOR ANDOR: Dollárpapa- Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
OLT TAMÁS: Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora- Váci Dunakanyar Színház

Február 27.
ANDRÁSSY MÁTÉ-ÚJVÁRI MILÁN: Elhanyagolt férfiszépségek – Duma Színház- Füge Produkció
GEORGE FEYDEAU: Rövid a Póráz – Thália Színház
BÖDÖCS TIBOR: Cefre palota 

Február 28.
FRIEDRICH DÜRRENMATT: A nagy Romulus – Miskolci Nemzeti Színház
TASNÁDI ISTVÁN: Finito (Magyar Zombi)- Pinceszínház 

 

 
PREMIERPRESS