KARINTHY SZÍNHÁZ - MARGARIDA ASSZONY

Margarida asszony biológiatanár, de az egész „életre” tanít a maga módján minket, a nézőket, akik egy osztályterem nyolcadikos tanulói vagyunk.  Történelemből a fő tudnivaló, hogy „mindenki parancsolni akar”, akárcsak Margarida asszony, aki engedelmességet, vasfegyelmet követel, és aki nem kíváncsi az emberek – azaz a tanulók - véleményére. 

Igaz, mint a kettős énnel bíró pszichopaták, Margarida asszony nemcsak akaratos, önimádó, de manipulálja is a tanulókat, mint mondja, a „javukat akarja, ösztönző szándékkal” ostorozza, szidja a „buzeráns osztályt” és hozza a diákokat megalázó helyzetekbe.


Sarkaiból kifordult világ az, amit a brazil drámaíró, Roberto Athayde elénk varázsol ebben a legismertebb, groteszk drámájában. Az egyszemélyes darabot több mint harminc országban játszották, és a legtöbb helyen sztárszínészek – nálunk a Madách Kamara ősbemutatóján Psota Irén – alakította Margarida asszonyt. A Karinthy Színpadon a kitűnő Balázs Andrea él a színészi eszköztár sokféleségével, alakítja a hol perverz, hol erőszakos, a világban csalódott nőt. 

A Margarida asszony c. dráma szeptemberben 14-én, 15-én, 16-án és 21-én, októberben pedig 5-én 13-án és 20-án szerepel a Karinthy Színház műsorán.
                                                                                                                                        (marton jános)

---------------------------------------------------------------------
Fordította: Szántó Judit

SZEREPLŐK
Margarída asszony - Balázs Andrea

Közreműködik továbbá

Varsányi Szabolcs, Vincze Márton

ALKOTÓK: 
Fordította - Szántó Judit
Díszlet - Michac Gábor
Jelmez - Kemenesi Tünde
Zene - Nyitrai László
Hang - Voronko Miklós
Fény - Kaszai Sándor
Díszletkivitelezés - Major Attila
Kellék - Bíró Tamás
Produkciós vezető - Ridzi Gábor
Súgó - Csesznek Judit
asszisztens - Czipó Gabriella
Művészeti vezető - Karinthy Márton
Rendező - Böhm György
 

 
PREMIERPRESS