LÉLEGEZZ - KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ - SUFNI


Egy nő és egy férfi gyerekvállalási dilemmáit, a csecsemő születésétől a szüleit semmibe vevő gyerek okozta gondokig vitatja meg az élet dolgait a két főszereplő, Pálos Anna és Nagy Ervin. A Katona József színház Sufnijában egy padon játszódik a darab, a két fiatal itt állítja szembe egymással -  otthoni, kocsmai,  piknik és egyéb alkalmak során elhangzó –  érveit a gyerekvállalás ellen, illetve mellette.Rendkívül izgalmas, fordulatos, ötletes és humoros ez a kamaradarab, annak ellenére, hogy egyetlen helyszínen zajlik minden díszlettől mentesen. Az aggodalmaskodó lány egyebek mellett amiatt szorong, hogy miképp éli majd át a terhesség retteneteit, a vacilláló férfi pedig attól is tart, mivé válik majd a gyermek a veszélyekkel teli világunkban. Hangsúlyos a környezetünk állapota, a bolygó sorsa miatti félelmük: felmerül bennük, hogy mi végbe vannak elektromos autók "bébi a fedélzeten" felirattal, ha egy gyerek szennyezési lábnyoma, vagyis szén-dioxid szennyezése jóval nagyobb károkat okoz....


A szerző Duncan MacMillan szerint a színdaraboknak felkavaró kérdéseket kell felvetniük, - ezt az elvet követi ebben a darabban is, és a nézőkre bízza a válaszadást. A Lélegezz – mint ezt a brit Guardian c. lap véli  – brutális őszinteséggel szólaltatja meg azt a nemzedéket, amelynek lételeme a bizonytalanság.
 
A színdarab a február 25-i bemutató előadás után folyamatosan, április végéig 13 alkalommal is szerepel a Sufni műsorán. 
                                                         
                                                           marton jános
--------------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK:

Nő: Pálos Hanna
Férfi: Nagy Ervin

ALKOTÓK:
Fordította: Tóth Krisztína
Díszlet - Jelmez: Füzér Anni
Dramaturg : Török Tamara
Asszisztens: Héricz Anna

RENDEZŐ: Forgács Péter
 

 
PREMIERPRESS