LOVE,LOVE,LOVE - ORLAI PRODUKCIÓ


All you need is love – hallgatják a híres Beatles-dalt 1967-ben, az első globális TV-adásban a brit fiatalok, akik a hippi- korszak életérzésének megfelelően „imádtak mindent, ami dekadens”, küzdöttek a nők jogaiért, rendre tüntettek és olyan magától értetődőnek vették a füvezést, mint a friss levegőt vagy a teázást. Ilyen, a szabadságra, függetlenségre vágyó fiatalok élettörténetét mutatja be az ismert, és számos díjjal is elismert brit szerző, Mike Bartlett szatirikus színdarabjában.


Az oxfordi diák, Sandra (akit Péter Kata alakít frenetikusan), percek alatt megalázó módon szakít barátjával és viszonyt kezd annak öccsével, Kevinnel. Kevint Schruff Milán játssza. Kettejüket azért érdemes kiemelni a kiváló színészgárdából, mivel ők ketten három életkorú figurát is megjelenítenek.

Negyven évet öregednek a másfél órás előadás alatt úgy, hogy huszonéves lázadó korszakuk után az 1990-es években már házasok, két tizenéves gyerekük lesz, akiknek szinte semmilyen figyelmet nem szentelnek, majd a 2010-es években nyugdíjasként, immár gazdagon csak magukkal törődve élvezik az életüket. Hogy milyen világot adtak át utódaiknak?- ezt a kérdést feszegeti Bartlett cseppet sem kímélve figuráikat.

Sandra és Kevin lánya Rose, aki szerint szülei „nemhogy megváltoztatták volna a világot, hanem kifosztották azt”, ami az angliai fejlődés tényeit figyelembe véve meglehetősen túlzó állítás. A hegedűsnek tanuló lány, akire semmilyen figyelmet nem áldoztak szülei, 37 évesen is albérletben, és nem számíthat szüleire, a „nagy generáció” tagjaira. 

Magyar szemmel is érdekes visszagondolni a beat-korszakra, és összevetni a Love, Love, Love c. darabban ábrázolt család pályáját a magyar „átlagemberek” életútjával. Annyi biztos, hogy a szerző, a most harmincas éveiben járó Mike Bartlett kíméletlen kritikát fogalmaz meg az előző nemzedék tagjairól.

Az előadás ebben a hónapban négy alkalommal, október 5-én, 6-án, 21-én és 30-án 19 órától látható a Belvárosi Színházban.
                                                                                                                                                  (marton jános)
--------------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK:
Sandra: Péter Kata
Kevin: Schruff Milán
Henry: Nagy Dániel Viktor
Rose: Gubik Petra (Szabó Irén)
Jamie: Dékány Barnabás  

ALKOTÓK:
Díszlet – Ondraschek Péter
Jelmez – Velich Rita
Fordíró – Zöldi Gergely
Grafika – Csáfordi László
Rendező munkatársa – Kovács Henrietta
Rendező – Réthly Attila

 

 
PREMIERPRESS