MÁRAI SÁNDOR : VARÁZSLAT - PINCESZÍNHÁZ


A Márai-műveket kedvelők népes táborának feltétlen érdeklődésére tarthat számot a Pinceszínház Varázs című darabja. Bölcs gondolatokat fogalmaz meg ebben  a szerző a szerelemről, az öregedésről - érdekes közegbe helyezve a történetet. A cirkusz világában játszódik ez az 1944-ben írt, háborús időktől teljesen független, általános emberi kérdéseket feszegető színdarab.  

Egy idősödő, a cirkuszt elhagyó bűvész kiábrándult a változó, kontárok uralta cirkuszi világból, szemben az általa képviselt művészettel. Megveti a szenzációhajhász előadásokat, melyekben nők kettéfűrészelése vagy „hamisan” hárfázó oroszlánok felléptetése válik izgalmassá. Igaz, véleményét befolyásolja, hogy egy fiatal légtornász hölggyel képzeli el az életét, Estallába viszont szerelmes a cirkusz fiatal állatidomárja is. Sorsukról a darab végén az idősödő bűvész egy nem várt mutatvánnyal dönt…


Érdekesség, hogy a művet a Vígszínházban vitték színpadra 1945-ben Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Márai - Tolnay Klárinak az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a színésznő iránt.

SZEREPLŐK:

Krisztián:……………… Hirtling István
Estella:………...……… Dobra Mara
Maharama:…….. ……..Bárnai Péter
Rex: …………………….Varga Zoltán
Pietro: …………………..Kocsó Gábor

ALKOTÓK:

Jelmeztervező: Dőry Virág
Díszlettervező: Juhász Kati
Rendezőasszisztens: Zakar Ági
Rendező: Kőváry Katalin

Októberi előadási dőpontok:

október 5. csütörtök 19.00 nyilvános főpróba
október 6. péntek 19.00 BEMUTATÓ
október 16. hétfő 19.00
október 19. csütörtök 19.00
 

 
PREMIERPRESS