MOZSÁR MŰHELY - K.V. TÁRSULAT: TERIKE & IRÉN


Kiváló ötlet volt a K.V. társulat alkotóitól, főképp Markó Róbert írótól és rendezőtől, hogy a két évvel ezelőtti, eredetileg felolvasószínházi előadásból ragyogóan szárnyaló komédiát varázsoltak. A Mozsár Műhelyben bemutatott Terike & Irén két középkorú, büntetlen előéletű nő „bűnbeesését”, azt meséli el, mi késztethette őket arra, hogy magukat NAV ellenőröknek kiadva egy szépségszalonban póthajat szerezzenek. 

 
A valóságban is megtörtént ez a csalás, amit a rendőrség megállapítása szerint a hölgyek életközepi válsága (midlife crisis), vagyis életük teljes fordulata okozhatott. Mert amúgy teljesen normálisoknak bizonyultak. 

Elbűvölő figurát varázsolt Markó Róbert és a társulat Terikéből, aki egész életében egy hosszan leomló, szőke, királykisasszonyhoz illő hajkoronáról álmodozott, és Irénből, aki újra átélhetett egy csalást, amihez hasonlót megboldogult férjével is átélt.

 De elsősorban szeretni valók az őket alakító színészek: a vérbő, butácska Terikét játszó Száger Zsuzsanna, és a csendes, visszafogott Irént megformáló Urbanovits Krisztina. Kiváló partnereik Markó-Valenytik Anna és Némedi Árpád. 

Nagyon szellemes ez az abszurd komédia, amit még élvezetesebbé tesznek az ötletes, a Mozsár műhely apró színpadára számos helyszínt varázsolni képes díszletek, meg a betétdalok.

A K.V. független színházi társulat, amelynek a két főszereplő az alapítója és a művészeti vezetője, 2007 óta működik, és repertoárjukban kortárs szerzők mai világunkról szóló darabjai szerepelnek. Ezeket számos pesti és vidéki színpadon mutatták be. 

A Terike & Irén c. komédiát az április 21-i bemutató után legközelebb május 23-án és 24-én láthatja a közönség a Mozsár műhelyben.  

                                                     (marton jános)

--------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK: Markó-Valentyik Anna
                     Némedi Árpád
                     Száger Zsuzsanna
                     Urbanovits Krisztina

ALKOTÓK:

Író: Markó Róbert és a KV Társulat
Rendező: Markó Róbert
Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn
Dramaturg: Enyedi Éva
Díszlet-jelmez: Michac Gábor
Technikai munkatárs: Balázs Gergely
Zenei vezető: Kákonyi Árpád

 

 
PREMIERPRESS