MUNKAVÉGZÉS SORÁN NEM BIZTONSÁGOS - KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ, KAMRA


Hogyan működik a bulvársajtó? Milyen képtelen, erkölcstelen esetek jellemzik napjaink bulvársajtóját, pontosabban a meztelen nőket felvonultató férfimagazinokét? – erről és a felelősség kérdéséről szól Lucy Kirkrwood-nak, az utóbbi évek egyik legizgalmasabb angol színpadi szerzőjének darabja.

 
A Doghouse nevű férfimagazin főszerkesztője, Aidan (akit Kocsis Gergely személyesít meg) éppen lapja újrapozícionálásán tépelődik, amikor beüt a balhé: kiderül, hogy egy 14 éves lány „összes báját tették közszemlére” a lapban.


A lány apja, Mr Bradshaw (ebben a szerepben Takátsy Péter) a lap és szerkesztőjének tönkretételére esküszik, kilátástalan helyzetében azonban végül elfogadja a bulvárlap tetemes kártérítési összegét. Ki a felelős a történtekért? – Kirkrwood részben a nézőkre bízza a válaszadást a kérdésre, amely nem is olyan egyértelmű, hiszen hölgyek százával küldözgetik be a keblüket ábrázoló fotóikat, hogy az olvasók pontozzák azokat...
 
A Guardian és a Thelegraph is izgalmasnak, szellemesnek és időszerűnek tartja Kirkrwood szindarabját, amely a második felvonásban egy másik bulvármagazin képtelenségig eltorzult világát is bemutatja. 


E magazin szerkesztője (a szerepben Pelsőczy Réka) sorozatot szentel a nővé átalakított férfiak stációinak - a képen az átalakított Rupert látható, akit Tasnádi Bence alakít -, meg azzal is foglalkoznak, hogy milyen testi fogyatékosságai vannak a női hírességeknek. Totális abszurditásba fordul ennek az Electra nevet viselő magazinnak a bemutatása.  

SZEREPLŐK:

Rupert: Tasnádi Bence

Charlotte: Rujder Vivien

Sam: Dér Zsolt

Aidan: Kocsis Gergely

Mr. Bradshaw: Takátsy Péter

Miranda: Pelsőczy RékaALKOTÓK:

Fordította Varga Bálint
Díszlet Cziegler Balázs
Jelmez Füzér Anni
Grafika Török Marcell
Zene         László Attila
Dramaturg Török Tamara
Asszisztens Fejes Vera

Rendező Máté Gábor
 
KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK:
október 4., szerda
október 5., csütörtök
október 6., péntek
október 7., szombat
október 8., vasárnap
október 12., csütörtök
október 17., kedd
október 18., szerda
november 6., hétfő
november 10., péntek

 

 
PREMIERPRESS