NYOLC NŐ - A JÁTÉKSZÍNBEN


Az ünnepi készülődés közepette, amikor egy francia polgári család tagjai várják a külföldön tanuló idősebb lány hazatértét, holtan, késsel a hátában találják a ház urát, a férjet. A gyilkos eltorlaszolta a ház kapuját, elvágta a telefonzsinórt, nem lehet a rendőrséget értesíteni. Így a házban lévő nyolc nő, az áldozat felesége, húga, sógornője, két lánya, a nevelőnő és a cselédlány nekikezd a nyomozásnak, azt gyanítva, hogy a gyilkos csak valaki közülük lehet. 
 A nyomozás remek alkalmat nyújt nyolc kitűnő női karakterszínésznek – Hernádi Juditnak, Zsurzs Katinak, Andai Györgyinek, Lévay Viktóriának, Erdélyi Tímeának, Oroszlán Szonjának, Pásztor Erzsinek és Horváth Lilinek – a jellemábrázolásra, az indulatosan vádaskodó, a hazudozó, vagy a sértődött, a büszke figurák életre keltésére. Mindenki mellébeszél, és azzal fenyegeti a másikat, hogy titkolnivalóját a többiek elé tárja… Mert valamennyiüknek bőven van takargatnivalója. 
Eközben újabb lövés dördül, a ház kutyáit megmérgezte valaki, vagyis - jegyzi meg egyikük-,, körülöttünk ólálkodik a halál”.


Robert Thomas hatvanas években írt, humoros krimijét sokan láthatták a klasszikus filmben, Catherine Deneuve főszereplésével, François Ozon többszörös díjnyertes alkotásában. A színdarab, amelyet Korcsmáros György rendezett, több egyszerű kriminél, izgalmas nyomozásnál; az emberi kapcsolatokról,kinek-kinek a fájdalmáról, sértettségéről, csalódásairól mond el sokat. A végén, persze megoldódik a rejtély is, kiderül, ki a gyilkos : annyit elárulhatunk, a tettes közöttük van.
 
BEMUTATÓ: DECEMBER 14-ÉN
 
http://www.jatekszin.hu/eloadasok/robert-thomas-nyolc-nobunugyi-komedia


 

 
PREMIERPRESS