PANNON FILHARMONIKUSOK - 2012. ÉVI KONCERTSOROZAT

Rachmaninov és Sosztakovics sikerdarabjaival léptek fel a pécsi Pannon Filharmonikusok a Művészetek Palotájában az idei évi koncertsorozat nyitó hangversenyén.
Az együttes 8. évi sorozatát inditotta el a Bogányi Tibor vezényelte koncerttel, amelyen testvére, a zonogorista fenomén, Bogányi Gergely játszotta el szenvedélyesen Rahmanyinov technikai bravúrokat igénylő III.(d-moll) zongoraversenyét. A zenekar nemcsak a Rahmanyinov-mű kíséretével, de Sosztakovics nagyívű, erőteljes művének, a X. szimfóniának előadásával is bizonyította, hogy jó úton halad ahhoz, hogy a tavaly óta meghosszabbított szerződéssel vezető karmesterként működő Bogányi Tibor irányításával - ahogyan ő maga fogalmazott - "országos beágyazottságra és a legmagasabb művészeti színvonalra tegyen szert". A január 20-i, csaknem teltházas nyitókoncert bíztató kezdet ahhoz, hogy az egy-egy kíváló szólista vagy orosz, illetve francia zenei stílus köré felépített további MŰPA-koncertek hasonló sikert arassanak.

MÁRCIUS 2-án az együttes a Krakkói Filharmonikusok zeneigazgatójának, Pawel Przytockinak irányításával Hacsaturján fuvolaversenyét (Michael Marton Kofler fuvolavirtuóz fellépésével) adja elő. Műsoron szerepel még Berlioz Fantasztikus szinfóniája.

ÁPRILIS 21-én Baráti Kristóf hegedüművész fellépésével Brahms és Sosztakovics műveit adja elő a zenekar Olari Elts észt vendégkarmarester közreműködésével.

MÁJUS 11-én, a sorozatzáró koncerten francia estet élvezhet a közönség Perényi Miklós gondonkaművész fellépésével. Debussy A tenger és Ravel Bolero c. műve hangzik el egyebek között. </style="margin:>

 

 
PREMIERPRESS