PINCESZÍNHÁZ- TOM ZIEGLER : GRACE ÉS GLORIA


Az ember mindig, mindent újrakezd – ezt bIztatásul a haláltusáját vívó Grace mondja az őt ápoló Gloriának. Tom Ziegler amerikai szerző legismertebb műve, a Grace és Gloria a szeretetről, a segítőkészségről, az életigenlésről szól mégpedig Grace végnapjainak bemutatásával.


Különleges ez az először 1996-ban bemutatott darab, amelynek elkészült díjnyertes tévéfilmes változata is, és amely egyes kritikusai szerint „a lélek legértékesebb megnyilvánulásait igazolja.”

 A darabot nálunk Egerben mutatták be először, és az állandóan szerepel a pécsi színház repertoárján. A Pinceszínház most készül a pesti ősbemutatóra két nagyszerű színésszel: Grace-t Kútvölgyi Erzsébet, Gloria-t Juhész Réka alakítja. Két olyan ember talál egymásra a darabban, akikben nincs sok közös vonás: Grace idős parasztasszony, Gloria pedig egy tanult városi lány, aki hospice önkéntesként dolgozik. Közös bennük legfeljebb az, hogy sokat szenvedtek az élettől. Mégis sokat adnak egymásnak, olyannyira, hogy mosollyal tud zárulni ez a haldoklásról szóló darab.
                                                (marton jános)
--------------------------------------------------------------
 
SZEREPLŐK:
Grace: Kútvölgyi Erzsébet
Gloria: Juhász Réka
 

ALKOTÓK:
Díszlettervező: Rózsa István
Jelmeztervező Horváth Kata
Fodrász: Holluby Eszter
Súgó: Fitos Réka
Ügyelő: Bali V. Gergő
Rendezőasszisztens: Zakar Ági
   
Rendező: Méhes László
 
A darab egy felvonásos és másfél óráig tart.

Nyilvános főpróba: Március 14.
Bemutató: Március 15.
További előadások:
Április 4, 16

 

 
PREMIERPRESS