PRIMADONNA - JÁTÉKSZÍN


  A „Játékszín Mamma Mia”-nak nevezte Szirtes Tamás rendező a színház szombaton bemutatandó darabját, arra utalva, hogy számos vonatkozásban – a zenét, a technikát, a színészi játékot illetően - ez a Játékszín eddigi legösszetettebb produkciója. A Broadway híres szerzőjének, Ken Ludwignak bohózata önfeledt szórakozást nyújt, él a „piaci tréfálkozás” valamennyi, Shakespeare idejében is népszerű eszközével.


Az alaphelyzet egyszerű: két sikertelen Shakespeare-színész meglát egy újsághirdetést, amelyben egy idős és gazdag hölgy keresi soha nem látott rokonait. A színészek a busás örökség reményében kapva kapnak az alkalmon, és beállítanak a házba, ahol viszont kiderül, hogy nem unokatestvéreket, hanem unokanővéreket vártak.  Sebaj: Nagy Sándor és Szente Vajk pillanatok alatt vált át férfiból nőbe és vissza, és állítja maga mellé a nézőket, akik drukkolhatnak, vajon sikerül-e a pénzszerzés – meg a szerelmi hódítás. Ken Ludwig fergeteges komédiájában a szereplőket a Vízkereszt, vagy amit akartok - mintájára formázta meg, és játszatja el a velük az átöltözéses, a téves levélküldéses, a lefüleléses, a füllentéses motívumokat, a bohózatok eszközeit.
 
Az egy évtizeddel ezelőtt Amerikában Leading Ladies címmel bemutatott, és azóta sok helyütt nagy sikert aratott Ken Ludwig- darab minden bizonnyal nálunk is meghódítja majd a nézőket. A színészek, Lévay Viktória, Földes Eszter, Németh Kristóf, Zsurzs Kati, Gálvölgyi János és Csonka András a sajtóbemutatón mindenesetre lubickoltak játékos szerepeikben, és szüntelen hahotázásra késztették a jelen lévőket. A jó szórakozáshoz nagyban hozzájárul Hamvai Kornél, aki - a Tháliában bemutatott Ludwig- vígjáték, a Hőstenor után - ezt a bohózatot is fordította és Szirtes Tamás, e műfajnak is értő rendezője.  

A rendező munkatársai: Petyi János, Skrabán Judit

SZEREPOSZTÁS:
Leo Humphrey NAGY SÁNDOR
Jack Bogart SZENTE VAJK
Linda LÉVAY VIKTÓRIA
Audrey FÖLDES ESZTER
Duncan NÉMETH KRISTÓF
Florence néni ZSURZS KATI
Doki GÁLVÖLGYI JÁNOS
Butch CSONKA ANDRÁS

 

 
PREMIERPRESS