RÓZSAVÖLGYI SZALON: POKEMON GO


Súlyos családi drámát visz színpadra a Rózsavölgyi Szalon. Tóth Krisztina írónőnek a szalon felkérésére írt első színdarabja, a Pokemon Go a szomszédságunkból is ismert, jobb sorsra törekvő átlagemberek életét követi nyomon. 


Feri, a munkanélküli apa a Pokemon- játékba menekül, ez a pótcselekvés tölti ki életét, menekülne gyűlöletes anyósától és feleségével, Adriennel kertesházi életről álmodozik. Remélik, hogy színésznek készülő fiuk a fővárosban tud majd boldogulni. Ám mindegyikük élete félrecsúszik, minden csak rosszabb lesz. 

A gyerek egyre bizonytalanabb önmagában, Feri játékfüggősége súlyosbodik, Adrienn megbetegszik, a dörzsölt és gátlástalan szomszéd pedig kihasználja őket. Tóth Krisztína a rá jellemző alapos emberismerettel, ráérzéssel - és sötét színekkel - ábrázolja a boldogtalan embereket. A színdarabnak még a humora is fájdalmasan gúnyos. Például akkor, amikor a sokféle családi esemény közepette Ferit rendre csak az köti le, hogy éppen hányadik szintre jutott fel a Pokemon játékban…


Maga a szerző e közhelyes sorsokról így vélekedett: azokat „élesben akartam láttatni, felmutatni mindezt, és törekedtem arra, hogy csupa olyan alak jelenjen meg a darabban, akik a mi életünkben is jelen vannak. Így amikor ismerős helyzeteken felnevetünk, saját magunkon is röhögünk. Kicsit könnybe is lábad majd a szemünk, mert kicsit sajnáljuk is magunkat. Mulatságos a darab, ugyanakkor mélyen megüli a szívet”.  

A tragikus események ellenére végül katartikus fordulattal zárul a dráma: a sokat szenvedett nők összefogása kínál némi reményt a jövőre nézve. 

A Pokemon Go a február 20-i bemutató után 21-én és 25-én, valamint március 3-án és 16-án délután is látható a Rózsavölgyi Szalonban. 


                                                     (marton jános)
------------------------------------------------------------------------
SZEREPLŐK:

Debreczeny Csaba, Bozó Andrea, Tímár Éva, Lengyel Ferenc, Ladányi Júlia e.h. és Hunyadi Máté e.h. 

ALKOTÓK:

Dramaturg: Hárs Anna
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Rendező: Csizmadia Tibor 
 

 
PREMIERPRESS