RÓZSAVÖLGYI SZALON - OLEKSANDR MARDAN: VALENTIN NAP ÉJSZAKÁJA


Maradt-e valami is a romantikus szerelemből modern korunkban legalább a Valentin napon? – gondolkozhat el a néző Oleksandr Mardan ukrán drámaíróinak a szerelmesek éjszakájáról szóló hátborzongató darabját látva. A válasz: talán  csak a vágyak, az illúziók szintjén, főképp a nőknél teljesíti ez a nap a küldetését.

 
A pénzhajhász újgazdagok tipikus képviselője, Igor egy görbe éjszakára ott akarja hagyni feleségét, és hogy ne tűnjön fel a távozása, a nő italába altatót kever. Ezzel indul a cselekmény, a meseszerű álom, egy igazi, beteljesületlen fiatalkori szerelem felvillanásával. Megjelenik ez a szerelmes fiatalember, vagy csak a nő, Szása gondolja így, és valójában egy rabló járt a házban…?  


Az izgalmas, mesteri cselekményszövés az, ami Mardan drámáit vonzóvá teszik – írja a Raiduha ukrán magazin -, azon túl, hogy a drámaíró tükröt tart a nézők elé, önvizsgálatra késztet bennünket. Mardan rövid idő alatt vált közkedvelt szerzővé: első színdarabját csak 2003-ban írta, azóta viszont 76 darabját játsszák tizenegy európai ország tucatnyi színházában.

 
Nálunk a Rózsavölgyi Szalon mutatja be a színdarabot, Balsai Móni és Makranczi Zalán főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében. A december 14-i bemutató után a további előadások:

december 15. 19:30
december 16. 16:00
december 16. 19:30
január 15. 19:30
január 30. 19:30

Szilveszter délutánján is ezzel a darabbal búcsúztathatják az óévet a Rózsavölgyi Szalon látogatói. A szalon egy pohár pezsgőre invitálja ez alkalomból a nézőket!

ALKOTÓK:
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Dramaturg:      Deés Enikő
Fordító:           Varsányi Anna
Rendezőasszisztens:Kiss Barbara
Rendező:Dicső Dániel
                                                                                                                                                  (marton jános)

 

 
PREMIERPRESS