RS9 - CSAK TENYÉRNYI VÉR


Egy újságban jelent meg  a hír egy fiatal nő öngyilkosságáról, arról, hogy a mélybe vetette magát. Ennek az 1876-ban történt eseménynek alapján gondolta végig Dosztojevszkij, hogy vajon mi késztethette a lányt az öngyilkosságra. Néhány hét alatt írta meg a Szelíd asszony című művét, és Tallér Edina készítette el a lélektani dráma színpadi változatát, amit Viktor Balázs rendezésében és  Gerner Csaba előadásában mutat be a RS9 színház.


A férfi egy zálogház-tulajdonos, akit lenyűgözött az üzletébe többször betérő fiatal lány szépsége és meg akarta őt hódítani. A lány menedéket, anyagi biztonságot talált az öregedő zálogház-tulajdonosnál, mindent megkapott, amire csak vágyott, viszonzásul azonban képtelen volt szerelmet adni a férfinak. A férfi féltékeny, leskelődő, uralja a lányt, akit feleségül vesz. 


A nő vergődik a házasságban, bele is betegszik, majd védekezésképpen hosszú időn át meg se szólal. A monodrámában a zálogos hol józanul számol be az eseményekről, hol magából kikelve, örült izgatottsággal kutatja, hogy ki lehetett felelős a tragédiáért. Gerner Csaba nagyot alakít ebben a többes szerepben.

A 2017-ben alakult kísérleti társulat,a Másik Produkció bemutató előadása a Csak tenyérnyi vér. 
                                                                                                                                         (marton jános)
 -------------------------------------------------------------------------

Szerző: Tallér Edina

Rendező: Viktor Csaba

Szereplő: Gerner Csaba.

Az előadás tervezett hossza: 75 perc

Előadások:
November 20. kedd 19:30
December 1. szombat 19.30
December 13. csütörtök 19.30
 

 
PREMIERPRESS