SPIRIT SZÍNHÁZ NYÁRI JÁTÉKOK : ENRICO LUTTMANN - SZILÁNKOK


Az idén második alkalommal kínál gazdag színházi programot a Spirit Színház az idény befejezte után is. Két és fél hónapon át (június 11-e és augusztus 30-a között) mintegy 50 előadást terveznek, köztük a következő évad öt bemutatóját is „előre hozzák” a Nyári Játékokra.


Az első bemutató, Enrico Luttmann olasz szerző Szilánkok c. darabja illeszkedik a Spirit Színház hagyományaiba, amennyiben ez az alig négy éve állandó helyszínnel rendelkező teátrum rendre égető társadalmi gondokat feszegető darabokat, a kirekesztettséggel, a családok széthullásával  foglalkozó, izgalmas műveket tűz műsorára.  

Ilyen a világon először a Spiritben látható Szilánkok is, amely egy homoszexuális kapcsolatban élő fiú, és ezt a viszonyt elfogadni képtelen ügyvéd apja, és őket kiengesztelni akaró mostohaanya drámai történetét dolgozza fel nagy átéléssel. A történet hitelességét csak fokozza a Spirit színház miliője: a nézők a színpadhoz egészen közel ülve szinte „családtagokként” élhetik át az eseményeket. 

Enrico Luttmann történetét Perjés János, a színház igazgatója fedezte fel, akit az apa szerepében láthatunk. „Szeretem azokat az előadásokat, amelyek valódi kérdéseket feszegetnek. Fontosnak tartom, hogy a családi tabukat bemutassuk a színpadon, ugyanis hiszek abban, hogy ezzel is segíthetünk feloldani őket. Sajnos nagyon sok olyan esettel találkozom, amikor családon beül tagadják meg egymást az emberek. A Szilánkok azt mutatja meg, hogy az apai elfogadás hiánya miként vezethet tragédiához” – mondta a színház vezetője egyik interjújában.  

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével kerül színre, és az június 18-án és 19-n, majd várhatóan a következő évadban látható többször is.

                                                           (marton jános)
----------------------------------------------------------------------- 

SZEREPLŐK:

Claude Perjés János

Paul         Gombos Krisztián

Laura Sztárek Andrea

David Somorjai Tibor

Fordította: Csukás Márton, Csukás Barnabás

Rendező: Rozgonyi Ádám

 

 
PREMIERPRESS