SZOMJAS FÉRFIAK SÖRT ISZNAK HELYETTEM - MOZSÁR MŰHELY


Őszinte vallomás ez a darab a nők vágyairól - üde, sodró lendületű, szellemes, szókimondó előadásban. Négy nő - egyben a szerzők -, Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagjai beszélnek férfi kapcsolataikról, arról, hogyan élték meg tinédzser kori első szerelmüket, majd a menstruációs ciklusok kilengéseit, a szeretem - nem szeretem változásait, az öregedést.


Van egy férfi…- így kezdik rendre a harmincas éveikben járó nők rövid monológjaikat, amiket Máté Zsolt rendező találó dalszövegei és Nyitrai László zongorakísérete, köztük slágerszámok zenei átirata színesít.  De a vallomások irodalmi színvonala, költőisége az, ami legfőképp lebilincseli a nézőt. Meg a négy nő remek, magával ragadó játéka; Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit is izgalmas női jellemvonásokat, vágyakat, csalódásokat, bizonytalanságokat idéznek fel. 

És vallanak szexuális vágyaikról, színpadon ritkán hallható nyíltsággal, kendőzetlenül. – A férfinak legyen jó passzentos farka – az ilyen és ehhez hasonló kiszólások röpködnek az egy órás előadásban. Mígnem az életkor előrehaladtával a „Van egy férfi…”- kezdetű megjegyzésre ott a barátnő válasza: „Jaj de sajnálom…”


A négyek, az E-Mancik kezdetben női költők verseiből állítottak össze irodalmi estet, majd saját szövegeikre építve állították össze a Szomjas férfiak sört isznak helyettem c. darabot. És hogy miért E-Mancik? Mert a vidéki színházakban és sokhelyütt máshol játszó mancik rendszerint a facebook-on vagy emailen egyeztetik az előadásokat. 

Az E-Mancik bemutató előadásukkal először léptek fel a Mozsár Műhely színpadán, ahol legközelebb márciusban 8-án és 22-én szerepelnek. A társulat Verslábak neccharisnyában c. előadása március 31-én az RS9 Vallai kertben látható. 
Melegen ajánljuk az előadásukat mindenkinek - a prűdek kivételével. 

                                                   (marton jános)
----------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK: Dobra Mária, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda, Tarr Judit

ÍRTÁK: Szirmai Melinda és az E-Mancik Színházi Manufaktúra

DALSZÖVEGEK: Máthé Zsolt és az E-Mancik Színházi Manufaktúra

ZENE ÉS ZONGORAKÍSÉRET: Nyitrai László

RENDEZTE: Máthé Zsolt

 

 
PREMIERPRESS