TERMINÁL WORKHOUSE - ANTON, AVAGY A VÉGÉN MINDEN JÓRA FORDUL

Az öngyilkosság gondolatával foglalkozó Antonnak, testvérének és szerelmének szívfacsaró történetét dolgozza fel a „morbid melodráma”- műfaji megjelölést hordozó színdarab, amelyet a TERMINÁL WORKHOUSE és a MANNA produkció vitt színpadra a B32 kultúrtérben.

Elvesztett családtagok, válás vagy halálos betegség - ez a sokfajta, megrázkódtatás a felnőtt korig is kitörölhetetlen nyomot hagy. A fájdalom az alapja a szívfacsaró drámának, amit a szerzőpáros morbid humorral, és hangulatkeltőn, a nyolcvanas- kilencvenes éveket felidéző zenével, dallal tesz oldottabbá. 


Géczi Zoltán és Fülöp Áron akasztófahumorát érzékelteti az elhangzó kis groteszk: 
"A csiga megy az úton:
-Jajj de jó, hogy lassan megyek!Jajj de jó, hogy lassan megyek! Jajj de jó, hogy lassan megyek! Jajj de jó, hogy lassan megyek.
-Mond' már meg te csiga, mér' jó, hogy olyan lassan mész?
-Mer' rossz irányba haladoook!”


A szerző-rendező, a harmincas éveiben járó Géczy Zoltán egy interjújában elmondta, hogy hosszú évek óta érlelte a témát, hiszen túlnyomó részben „elvált szülők gyermekei vagyunk, akik a családalapításhoz való viszonyukat nehezen tudják nem a saját gyerekkorukban való csalódottság szűrőjén keresztül megélni. A darabban szereplő szituációk ismerősek nekünk, de annyira felfokozottak, hogy azt már nehéz röhögés vagy sírás nélkül elviselni.” 


A darab társszerzőjével, Fülöp Áronnal egyeztetések, viták során kialakított és a színészek ötleteivel is gazdagított előadás a november 24-i bemutató után legközelebb december 17-én látható a B32 Galéria és Kultúrtérben, a Bartók Béla út 32-es cím alatt.

SZEREPLŐK:

Anton Hajmási Dávid
Egon Menszátor Héresz Attila
Alíz Kálóczi Orsolya
Manyi Rusznák Adrienn
Szofi, Rubin, Vevő, Kislány Gerlits Réka
Lech, Vevő, Pincér, Kisfiú László G. Attila

ALKOTÓK:

Szöveg Géczi Zoltán és Fülöp Áron
Zenei vezető Vidák Róbert
Díszlet Gidró Csaba és Géczi Zoltán
Dramaturg Fülöp Áron
Fénymester Váradi András Szőke
Produkciós munkatárs Kovács Zsuzsanna
Produkciós vezető Gáspár Anna
Rendező Géczi Zoltán

 

 
PREMIERPRESS