TERMINÁL WORKHOUSE - ISTEN HOZOTT A MAJOMHÁZBAN


Világkormány veszi át a jövőben a hatalmat, és ígér biztonságos, harmonikus életet. E rendszer előzménye, hogy egy tudós tablettát fejlesztett ki, hogy a majmok szexualitását szalonképesebbé tegye. Ennek a tablettának az emberi változatát mindenki számára kötelezővé tették, elfojtották az emberek nemi vágyát, bevezették az „erkölcsi születésszabályozást”. A felesleges, egész életükben közmunkán dolgozgató 60 éven felülieknek pedig felajánlották a „szalonokat”, ahol „önkéntes öngyilkosokként” szolgálhatják az emberiség érdekeit.


E rettenetes rendszer ellen lép fel Billy, a költő (Molnár Gusztáv alakítja), hirdeti egyebek között az élvezetek fontosságát. És nyitja ki a szemét a csinos – és még szűz - Nancy kisasszonynak, az öngyilkos szalon egyik elhivatott alkalmazottjának úgy, hogy közösül vele. Ullmann Mónika játssza szintén remekül az elvakult rendszerhívő szerepét.


Vonnegutnak, a híres amerikai írónak a szexuális forradalom időszakában, 1968-ban a Playboy-ban megjelent novellája a Terminál Workhouse előadásának alapja. (Nem mellesleg VI. Pál pápa enciklikájában ekkor fejtette ki álláspontját a születésszabályozó tabletták és a mesterséges megtermékenyítés ellen). A szexualitás mellett az elgépiesedett és túlnépesedett - 17 milliárdra nőtt - emberiség okozta gondok embertelen és drasztikus megoldása a darab fő témája.

A sci-fi szövegkönyvét Vonnegut története nyomán Dancsecs Ildikó és Dömötör Tamás írta és aktualizálta.

                                                     (marton jános)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szereposztás:


Pete Crocker, nyomozó: HAJMÁSI DÁVID
Nancy McLuhan, Kisasszony: ULLMANN MÓNIKA
Mary Kraft, Kisasszony: GERLITS RÉKA
Idős férfi: HORVÁTH KÁROLY
Billy, a költő: MOLNÁR GUSZTÁV

Alkotók:

Produkciós asszisztens: KOVÁCS ZSUZSANNA
Jelmez: MAKÁNY MÁRTA
Technika: VELLA PÉTER
Fény: VÁRADI ANDRÁS
Dramaturg: DANCSECS ILDIKÓ
Rendező: DÖMÖTÖR TAMÁS
 

 
PREMIERPRESS