THÁLIA SZÍNHÁZ : OSCAR


Üdülni készül családjával a gazdag gyáros Barnier, amikor lakásába beállít könyvelője egy ékszerekkel teli börönddel. Ez indítja el fordulatok sorát a fergeteges komédiában, amely a Thália színház idei színházi évadjának utolsó bemutató előadása.


 A könyvelő a gyárostól ellopott 20 millióból vette az ékszereket, ami megrendíti Barnier-t, hát még az, hogy a bőrönd állandóan gazdát és tartalmat cserél: hol pénz kerül bele, hol pedig a bőrönd tele lesz egyszerű női holmikkal. Mindez elégséges lenne ahhoz, hogy a Barnier-t alakító Nagy Viktor – amúgy Louis de Funes módra – a végletekig rángatózva kiboruljon. De ehhez még hozzáadódik, hogy megtudja, lánya terhes, és van még egy másik lánya is.


Claude Magnier francia szerző híres bohózatát Louis de Funes – később pedig Sylvester Stallone - filmbeli alakításai tették klasszikussá. Ennek a Párizsban 1954-ben bemutatott színdarabnak a szövegét fordította és korszerűsítette Székely Csaba drámaíró, és keltette életre Vida Péter. 

A Thália színház színészének ez a második rendezése, amely fergeteges sikert ígér a próbafolyamat során a közönség előtt eljátszott darab fogadtatása alapján. A siker nyitja a szereplők elmondása szerint részben a rendező ritmusérzékében, a szereplők mozgása összhangjának megteremtésében, az alapos begyakorlásban, a pontosságban rejlik. - Artistaszámhoz hasonlóan kellett a jeleneteket begyakorolni – mondta Szabó Győző, aki Oscart alakítja a darabban.
 
A Thália az Oscar c. darabot  a február 24-i és 25-i előadás után márciusban 5, áprilisban 4 alkalommal is műsorára tűzi.

                                                   (marton jános)
------------------------------------------------------------------------

SZEREPLŐK: 

Bertrand Barnier: Nagy Viktor
Madame Barnier: Gubás Gabi
Christian: Bán Bálint
Jacqueline: Szabó Erika
Colette: Tóth Eszter
Bernadette: Fodor Annamária
Philippe: Szabó Győző
Charlotte: Molnár Piroska
Oscar: Mózes András
Nyikita: Hunyadkürti István

ALKOTÓK

Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Füzér Anni
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Serfőző Andrea
Fordította: Székely Csaba
Rendező: Vida Péter

 

 
PREMIERPRESS